Giresun Valisi Enver Ünlü, Piraziz Eren Ömer Hekim İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Duru Karakurt’un öğretmeni Saray Yüksel ve okul yöneticilerini telefonla arayarak, hassasiyetlerinden dolay tebrik etti.

Eren Ömer Hekim İlkokulu’nda üç yıldır eğitim gören Duru Karakurt, 18 aylıkken geçirmiş olduğu trafik kazası sonucunda omuriliğinin zarar görmesi sebebiyle yatağa bağımlı olarak yaşamını idame ettirmek zorunda kaldı.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı başında Duru’ya evde eğitim vermek üzere Sınıf Öğretmeni Saray Yüksel'i görevlendirildi. Duru’ya evde eğitim hizmetleri kapsamında eğitim verilirken, COVID-19 salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 23 Kasım 2020 tarihi itibariyle yüz yüze eğitime ve evde eğitim faaliyetlerine ara verilmesi kararı alındı.

Alınan kararlar gereğince yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim süreci başlatıldı. Bu süreçte, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamaması adına Duru’nun öğretmeni Saray Yüksel, sınıfındaki diğer öğrenciler ile birlikte Duru’yu da uzaktan eğitim sistemine dahil etti. İlk defa sınıf arkadaşları ile tanışan Duru, onlarla internet üzerinden derslerine devam etti. Yeni arkadaşlarla tanışmak, onlarla iletişim halinde olmak onu çok mutlu etti ve kendisine olan güvenini artırdı. 2 Mart 2021 tarihinde ilkokulların tekrar yüz yüze eğitime başlamasıyla Duru'nun da evde eğitim faaliyetlerine tekrar başlaması gerekti.

Alınan kararların uygulanması için okul yönetimi, evde eğitim faaliyetlerini planlamak üzere Duru’nun öğretmeni Saray Yüksel ile bir toplantı yaptı. Yüksel, bu durumun, oldukça zeki ve başarılı bir öğrenci olan Duru'yu yakından etkilediğini ifade ederek, Duru'nun, "Okulların açılmasına çocuklar çok sevindi ama ben hiç sevinmedim, artık arkadaşlarımı göremeyeceğim" dediği ifade edildi.

Duru’nun tekrar arkadaşları ile birlikte olmalarını sağlamak için çalışmalar başlatıldı. Okul yönetiminden gelen talep üzerine, Vali Enver Ünlü’nün de bu gibi durumlara karşı hassasiyetinin bilinmesi ve desteğinin alınmasıyla, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri koordinesinde gerekli altyapı çalışmaları tamamlanarak Duru'nun sınıf ortamına canlı bağlantı ile katılımı ve teneffüslerde ise akıllı tahta açık bırakılarak öğrencilerinin Duru ile sohbet etmesi sağlandı.

Tekrar arkadaşları ile canlı olarak iletişime geçme imkanı bulması Duru’yu son derece mutlu etti. Okul yönetimi ve öğretmenleri de Duru'nun mutluluğuna ortak olmak için “Duru, şimdilerde çok mutlu!" diye yaptığı paylaşımda bulununca bu durum kamuoyunda memnuniyet ve takdirle karşılandı.

Vali Ünlü’de Duru’nun mutluluğuna vesile olmaları ve gösterdikleri hassasiyet nedeniyle okul yöneticileri, öğretmenleri ve arkadaşlarını telefonla arayarak tebrik etti. Ünlü “Duru yavrumuzun sosyalleşmesi, kendine olan özgüveninin artması için onu uzaktan eğitime dahil ederek yeni arkadaşlar edinmesine katkı sağlayan eğitim camiamızın değerli neferlerine teşekkür ediyorum. Kendilerini kutluyorum. Toplumsal duyarlılığın yüksek olduğu, hassasiyetlerin ön planda tutulduğu, farkındalık oluşturacak bu tür çalışmalara, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman destek vereceğiz” dedi.