Giresun Valisi Enver Ünlü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında ''Mülki İdare Amirleri Afet Farkındalık Eğitimi Toplantısına'' video konferans (VKS) yöntemiyle katıldı.

Vali Ünlü, VKS aracılığıyla katıldığı toplantıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'nun başkanlığında Mülki İdare Amirlerine Yönelik Afet Farkındalık Eğitimine video konferans sistemi üzerinden katıldık. ‘Afet Eğitim Yılı' ilan edilen 2021'de toplumsal duyarlılığı artırmaya gayret edeceğiz. Deprem sonucu meydana gelen can kayıplarını önlemek için alınması gereken tedbirlerin yanı sıra deprem öncesi yapılması gerekenler, deprem anı ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gereken birçok eylem bulunuyor.

Vatandaşlarımızı ve kurumlarımızı deprem gibi afetlere karşı hazırlamak için yapılması ve yapılmaması gerekenlerle ilgili eğitimlerin, yıl içerisinde pandemi tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilmesi ve bunların çeşitli platformlar aracılığıyla kamuoyuna duyurulması gibi farkındalık oluşturacak etkinliklerin yıl içerisinde yapılması için gerekli adımları atacağız” ifadelerini kullandı.