Giresun Valiliği 2021 Yılı I. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Giresun Valisi Enver Ünlü başkanlığında yapıldı. 2020 yılı oldukça zorlu bir yıl olmuştur diyen Vali Ünlü ;”Ülkemiz için şehrimiz için çok büyük bir afet yaşadık hep birlikte büyük bir afete maruz kaldık, sizlerin gayretleriyle desteği ile bu işin üstesinden gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve emirleri doğrultusunda sayın bakanlarımızın bölgemizde yaptığı mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaları, fedakârlıkları ve gayretleri sonucu afetin etkilerini en aza indirmeyi başardık ve devletin şefkatli yüzüyle vatandaşımızın her zaman olduğu gibi yanında olduk” ifadelerini kullandı.

“2021 YILI KURAK GEÇECEK BİR YIL GİBİ GÖZÜKÜYOR”

Giresun Valiliği Konferans Salonunda, gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ünlü “2021 yılının ilk koordinasyon kurulu toplantısı için burada toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle 2021 yılının ülkemiz için şehrimiz için vatandaşlarımız için tüm insanlık için hayırlara getirmesini temenni ediyorum.

2020 yılı oldukça zorlu bir yıl olmuştu, ülkemiz için şehrimiz için çok büyük bir afet yaşadık hep birlikte büyük bir afete maruz kaldık, sizlerin gayretleriyle desteği ile bu işin üstesinden gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve emirleri doğrultusunda sayın bakanlarımızın bölgemizde yaptığı mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaları, fedakârlıkları ve gayretleri sonucu afetin etkilerini en aza indirmeyi başardık ve devletin şefkatli yüzüyle vatandaşımızın her zaman olduğu gibi yanında olduk.

Bu vesileyle 2021 yılının; devletimize, şehrimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Afetle ilgili sıkıntıların salgınların geride kaldığı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığımız bu günlerde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüze ildeki teşkilatına Şube Müdürlüğü'ne bu konuda yardımcı olmamız, lazım destek olmamız lazım. 2021 yılı kurak geçecek bir yıl gibi gözüküyor şu ana kadar, inşallah yağışlarla birlikte güzel bir kar yağışı ile birlikte inşallah bu sıkıntıyı bir ölçüde hafifletmiş oluruz diye temenni ediyorum.

Bu konuda, başta kurumlarımız ve muhtarlarımız, suyun iktisatlı kullanılması noktasında sık sık vatandaşlarımıza uyarılar yapsınlar. Tarımda modern teknik sulama yöntemlerine hızla geçmemiz lazım, salma sulamayı tamamen terk etmemiz lazım. Bu anlayışla eskisi gibi su kullanmaya devam edersek, tarımsal faaliyetleri böyle sulamaya devam edersek, bu işin altından kalkamayız, bu işin üstesinden gelemeyiz.  Tarım teşkilatımız, Devlet Su İşlerimiz, belediyelerimiz, köylerimiz bu konudaki ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak bir çaba göstermesi lazım.

“2021 YILI YATIRIM PROGRAMINDA 220 ADET PROJE MEVCUT”

İlimizde 2021 yatırım yılının 1. Toplantısı itibariyle 20 yatırımcı kuruluşumuzun programında 220 adet proje mevcuttur. Bu projelerden 72 adedi bitirilmiş, 85 adedi ise devam etmektedir. 52 adet proje ihale aşamasında olup, 11 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır. Programdaki 220 projenin 89 adedi tarım, 31 adedi enerji, 24 adedi ulaştırma, 18 adedi eğitim, 11 adedi sağlık, 11 adedi ormancılık, 5 adedi spor, 4 adedi kadastro ve 27 adedi de diğer kamu hizmetleri sektörlerine aittir. İlimiz genelinde 2021 yatırım yılının 1. toplantısı itibariyle, 2020 yılına ait 3 Milyar 939 Milyon 790 Bin 650 TL ödeneğin 473 Milyon 904 Bin 603 TL’si harcanmıştır. Yatırımlar ağırlıklı olarak; tarım, enerji, ulaştırma, eğitim, sağlık, ormancılık, spor ve kadastro sektörlerinde yoğunlaşmaktadır. Toplantının yatırım uygulamalarında ortaya çıkan sorunların çözümüne katkıda bulunmasını temenni ediyor, değerli katılımcılara yatırım çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.