Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV)’nın Giresun Şubesi kuruldu. Giresun’da, Vali Enver Ünlü’nün Onursal Başkanlığında kurulan TSK Güçlendirme Vakfı Giresun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri de belli oldu. TSKGV Giresun Şubesi Yönetim Kurulu ilk toplantısını Valilik toplantı salonunda vakfın Onursal Başkanı Vali Enver Ünlü başkanlığında yaptı.

TSKGV Giresun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığına Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Genel Sekreterliğe Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere görevlendirilirken, yönetim kurulu üyeliklerine; Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, Giresun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Türkmen, Valilik Özel Kalem Müdürü Ramazan Bilgiç, Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Göksu, Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, İleri Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mesut Erdoğan ve Çınarlar Mahallesi Muhtarı Abdullah Akar görevlendirildi.

Vali Ünlü, toplantıda yaptığı konuşmada; Kurtuluş Savaşı’nda iki tane gönüllü alay çıkartan, Milli Mücadele Kahramanları Yarbay (Topal) Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni Alpaslan’ın memleketi Giresun’da Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın şubesinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bu onurlu göreve seçilen yönetim kurulu üyelerini tebrik eden ve hayırlı olsun dileklerini ileten Vali Ünlü, TSKGV Giresun Şubesi’nin en kısa zamanda tüm ilçelerde de şubesinin kurulması yönünde talimat verdi. Vali Ünlü, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün en büyük teminatı olan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin daha da güçlendirilmesi noktasında TSKGV Giresun Şubesinin önemli çalışmalara imza atacağına yürekten inandığını da sözlerine ekledi.