Giresun’un tarihi ilçelerinden Tirebolu’da Mahalle Muhtarlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen Renkli Sokak Projesi, Yeniköy Mahallesi’ndeki Taflanaltı Sokağı’nı ilgi odağı haline getirirken; aynı mahallede şimdi de başka bir sokağın Gençlik ve Sanat Sokağı’na dönüştürülmesi için mahalle gençleri tarafından yeni bir proje başlatıldı.

Pandemi süreci dolayısıyla okullarına gidemeyen ve zamanlarının büyük bölümünü ilçede geçirmek zorunda kalan bir grup genç, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Yeniköy Mahallesi’nin başka bir sokağını Sanat Sokağı haline dönüştürmek için faaliyete geçti. Söz konusu mahallenin Gazi Paşa Caddesindeki Lise Sokağının duvarlarına çeşitli resimler ve grafikler yapmak için çalışma başlatan gençler, ellerinde fırça ve boya kutularıyla ilgili sokağı boyamaya ve temizlemeye koyuldular.

Mahallenin gelişip güzelleşmesi için belediyenin ve velilerinin de onayı ile harekete geçen Yavuz Veyisoğlu, Koray Yıldız, Can Türk, Mehmet Can Kerimoğlu, Kayhan Çak, Volkan Mutlu, Batuhan Ekiz ve Tolga Mert Gümüş isimli gençler, geliştirdikleri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Lise Sokağını, “Gençlik ve Sanat Sokağı”na dönüştürme adına çalışma başlattılar. Yeniköylü gençlerin bu jesti, mahalle sakinleri arasında da büyük memnunluk yaratırken; bu konuda mahalledeki esnafların gençlere yardımcı olmaları bekleniyor.