Tirebolu’da, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100’ncü yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri, 12 Mart Cuma günü Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100’ncü yıldönümü ve marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Tirebolu’da düzenlenen program, İlçe Kaymakamı Cevat Gün’ün de katılımıyla 12 Mart Cuma günü Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda icra edildi.

Tirebolu İmam-Hatip Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa saat 10’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. İmam-Hatip Lisesi Müdürü Tevfik Yılmaz’ın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı video eşliğinde izlendi. Kaymakam Cevat Gün ile ilçe protokolünün de katıldığı programda, “Bülbül” adlı şiir okundu.

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda icra edilen programın son bölümünde Ödül Töreni yapıldı ve ilçede İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması’nda ilk 3’e giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Gün tarafından verildi.