Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı yolcu ve yük taşıma işleri, turizm seyahat acenteleri, öğrenci servisleri ve kargo/kurye hizmetleri alanında faaliyet yürüten işletmeleri kapsayan 13. Meslek Komite toplantısı gerçekleştirildi.

Pandemi döneminin ticari etkilerinin değerlendirildiği ve görüşlerin rapor halinde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na sunulduğu toplantı da, sektörlerin likidite talebi ön plana çıktı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Sektör analizlerinin yapıldığı meslek komite toplantılarımız, son bir yıldaki pandemi sürecinin yansımalarını bizlere sunmaktadır. Dolayısıyla 13.Meslek Komite toplantısı sonucunda ortaya çıkan talepler şöyledir.

2020 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında geri ödemesi başlayan KGF ödeme taksitlerinin faizsiz 2021 Temmuz ayına kadar ötelenmesi, 2021 yılı ocak ayından itibaren kamusal ödemelerin (vergi, SGK, BAĞKUR) faizsiz en az bir yıl ertelenmesi, 2021 Haziran ayına kadar sektörlere nefes verecek kadar hibe/faizsiz kredi desteği verilmesi taleplerinin ilgili bakanlık ile kurumlara iletilmesi ve bu alanlarda lobi çalışması yapılmasına karar verilmiştir.” açıklamasında bulundu.