Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Fikri Bilge, Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş İl Başkan Yardımcısı Metin Şahin, Giresun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Çeltik’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette şoför esnafının sorunları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulurken, yapılan açıklamada,şoför esnafına mazot ve nakdi yardım gibi desteklerin verilmesinin gerektiği belirtildi.

Açıklamanın devamında ;”Pandemi sürecinden en fazla etkilenen meslek kollarından şoför esnaflarının uğramış olduğu mağduriyetler araç muayene bedeli, akaryakıt fiyatları, sigorta, BAĞ-KUR, kasko, araç bakım ve yedek parça maliyetleri, vergi artışları ile birleşerek üstesinden gelinmez bir yük oluşturmaktadır.

Köy minibüsleri doluluk oranını neredeyse %20’lere düşmüştür. Okulların kapanması nedeniyle öğrenci servisleri iş yapmamaktadır. Yine kalite yönergeleri doğrultusunda kredi çekerek araçlarını yenileyen şoför esnafı kredilerini ödeyememekte, primlerini yatıramamakta, evine ekmek götüremez hale gelmektedir. Ne acı ki birçok esnaf ailesinin geçimini sağlayabilmek adına başka işlerde çalışmak zorunda kalmışlardır.

İlçe Belediyeleri bile esnafa mazot ve nakdi destek sağlarken, CHP Grubunun red oylarına rağmen hat aidatlarını %42 artıran Giresun Belediyesi ise ne yazık ki esnafın sorunlarına kayıtsız kalmaktadır.

Giresun Belediyesi tarafından iş yapamayan servislerin kiralama yoluyla hizmete alınması, mazot ve nakdi yardım yapılması böylelikle bir nebze olsun esnafa destek sağlanması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.