Haber : Ercan Tarı

Yeni hastanedeki eksikliklerin tamamlandığını belirten Prof. Dr. Yılmaz Can 29 Ekim tatilinin de fırsat bilinerek o hafta sonu taşınma işlemlerinin başlayacağını ve yaklaşık bir ay içerisinde de yeni hastanenin hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Taşınma işlemleri ilk olarak Nizamiye’de ki Göz Hastalıkları,Fizik Tedavi ve Deri Hastalıkları Polikliniklerinden başlayacak ardından ise İlhan Özdemir Hastanesi’nden ilgili poliklinikler sırayla taşınacak.

Başta bakanımız olmak üzere Giresun milletvekillerimize teşekkür ediyorum diyen Prof. Dr. Yılmaz Can;”Siyasilerimiz taleplerimizi sağolsunlar takip ettiler ve hastanemizde sona geldik. Yeni hastanemizin olduğu bölgede Sağlık Bilimleri Fakültesiyle, Sağlık Meslek Yüksekokulunu da yapacağız,yani o bölgeyi sağlık kampüsüne dönüştürmeyi planlıyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi’ni de yine bu bölgeye yakın bir bölgeye kuralım ve sağlıkla ilgili dört tane fakülte bir arada olsun istiyoruz. Bunun için çabalıyoruz ki o alan bir sağlık kampüsüne dönüşsün,sağlık problemi olan vatandaşlarımız hastanemize geldiği zaman tüm ihtiyaçlarını aynı anda çözebilsin” ifadelerini kullandı.

Diş Hekimliği Fakültesi önümüzdeki yıl faaliyete geçiyor

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Diş Hekimliği Fakültesinin bir an önce aktif hale getirmek istediklerini belirtirken bazı ön şartlar olduğunu ve bu şartları büyük ölçüde tamamladıklarını belirtti. Tıp Fakültesi olan yerlerde  8 ana bilim dalında 8 ayrı hoca alınması gerektiğini belirten Rektör Can ;”Biz şu anda 6 hocamızla anlaştık, 2 hoca daha bulduk,yıl sonu itibariyle Diş Hekimliği Fakültesi’nin hocalarını da tamamlamış olacağız. Mart ayına kadar Diş Hekimliği Fakültemizin eksiklerini tamamlayarak önümüzdeki sene bir aksilik olmazsa öğrenci alımını yapacağız. İlk olarak Nizamiye’de ki,Üniversitemizin eski sağlık merkezi olan alana taşıyacağız.Bir süre burada faaliyetine devam edecek olan Diş Hekimliği Fakültesi Aksu’da ki yeri yapılana kadar orada olacak ve daha sonra sağlık kampüsü oluşturmak istediğimiz hastane bölgesine taşınacak”

Sivil Havacılık Yüksekokulu Piraziz’e taşınacak

“İlk rektörlük zamanımda kurduğumuz Sivil Havacılık Yüksek Okulu yıllardır aktif hale getirilemedi. Bu yüksek okulda da bir programda hoca kadrosunu tamamladık, YÖK’ten bu programa öğrenci isteyeceğiz, umuyoruz ki YÖK’te bunu kabul edecektir ve daha sonra Sivil Havacılık Yüksekokulu’nu Piraziz’e taşıyacağız çünkü Piraziz’in havalimanına yakın olması ileride açılacak olan yeni bölümlerin