Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Kadına Destek’ uygulamasını tanıttı.

‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle Atatürk Meydanı’nda stant açıldı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde açılan stantta KADES ‘Kadın Acil Destek Uygulaması’ hakkında bilgi verilerek, kadına şiddetle ilgili broşürler dağıtıldı.  KADES uygulamasıyla şiddete maruz kalan kadınların sayısını en aza indirilmenin hedeflendiğini belirten Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Emine Hanedan, artık bir tıkla şiddete maruz kalan kadınların polis ve jandarmaya ulaşabileceğini kaydetti. İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Jandarma Astsubay Çavuş

Elif Ayaş ise zorda kalan ve mağdur olan kadınların her zaman yanında olduklarının altını çizerek, kırsal alanda ve şehir merkezlerinde şiddete maruz kalan kadınlarımızın yanındayız.

KADES uygulamasını birçok noktaya ulaştırmak en büyük hedefimiz. Kolluk kuvvetleri olarak kadına şiddete hayır diyoruz ve bütün kadınlarımızı KADES uygulaması cep telefonlarına indirmeye davet ediyoruz” dedi.