“Özel İdare Genel Sekreteri Selçuk Aslan’ın talimatıyla kurulan ve ilk denetimlerini  Genel Sekreter Aslan’ın katılımıyla yapan 16 ekip salgınla mücadelede denetimlerin sürekliliğini sağlayacak”

İçişleri Bakanlığı’nın 3 Mart 2021 tarihli “Dinamik Denetim Süreci” Genelgeleri doğrultusunda Özel İdare Sorumluluk bölgesinde koronavirüs denetimlerini sıkılaştırdı. Bu kapsamda Giresun İl Özel İdaresinde 16 ekip kuruldu ve bu ekiplerde 48 personel görevlendirildi. Görevlendirilen ekipler 7/24 esasına göre süreklilik taşıyacak şekilde, salgınla mücadelede alınan tedbirlerin denetlenmesine yönelik çalışmalarda denetimin sürekliliğini sağlayacaklar.

Oluşturulan ekipler il genelinde Özel İdare sorumluluk bölgesindeki tüm iş yerlerinin denetimlerini gerçekleştirecek.

Giresun Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Selçuk Aslan’ın katılımı ile bilgilendirici ve bilinçlendirici denetim faaliyetlerinde bulunuldu. Kontrollü normalleşme döneminde Giresun’un “Çok Yüksek Riskli” en üst iller arasında yer alması nedeniyle, bu süreçte kurallara uymanın her zamankinden daha önemli olduğu vurgusu yapıldı. Denetimlerde maske, mesafe, temizlik temel prensipleri başta olmak üzere kurallara uymaları konusunda uyarılar yapıldı.