Ortopedik engelli  Giresunlu Tuğçe Sine engel tanımıyor.11 yaşında başladığı resim sanatını tuvale taşıyan Tuğçe Sine,yaptığı resimler ile sanatseverlerin hayranlığını kazanmaya devam ediyor. Aynı zamanda el sanatlarında da oldukça başarılı olan Sine, Yazar Mehtap İnan'ın masal kitaplarının da çizimlerini gerçekleştirdi.

Ortapedik engelli olan Tuğçe,aynı zamanda el sanatlarında da oldukça başarılı.Sanatsal  yarışmalara da dereceleri olan Tuğçe,Yazar Mehtap İnan'ın "Şahmeranın çocukları ve Evvel zamana sen" adlı masal kitaplarının da çizimini yapmış ve bu çizimlerde gösterdiği başarı ile ilgi odağı olmuştu. Tuğçe Sine Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi "Hikmet Çetinkaya Sergi Salonunda birçok eserini  sanat severlerin beğenisine sundu.

Serginin açılışına Hürriyet Gazetesi  Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Ressam Hikmet Çetinkaya, sanatçılar ve sanat severler katılırken serginin açılışını Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar gerçekleştirdi. Bir çok gazete ve dergide haber konusu olan Tuğçe, "Benim en yakın dostum, kalemim ve kâğıdım oldu. On bir yaşından beri resim yaptığını , hiç bir zaman hayallerinden vazgeçmediğini belirten Tuğçe ; Resim yapmak benim için bambaşka bir duygu. Yazı yazarken  elim acıyor ama resim yaparken acı çekmiyorum. Bugün ben kendimi bu kadar geliştirebildiysem, bu annemin sayesindedir.Annem hep yanımdaydı.Ailem hep destekçim oldu"dedi.

Aslen Alucra’nın Babapınar mahallesinden olan Tuğçe Sine, Ressam Sebat Almaoğlu ve Perihan Açıl ile birlikte bilenen üçüncü kadın ressamdır.