"Mesleki Eğitimde 1000 Okul"  projesine Giresun’dan 7 okul dahil edildi. Proje kapsamında belirlenen mesleki ve teknik anadolu liselerine; Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında temel becerilerden okulların bakım onarımına, kütüphaneden atölye ve spor alanlarına kadar çok sayıda destek sağlanması, bu sayede mesleki eğitimde eğitim öğretim ortamlarının kalitesini ve insan kaynağının daha iyi seviyelere taşınması amaçlanıyor.

Giresun’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje kapsamına alınan Bulancak Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Espiye 75.Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi, Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Görele Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Giresun Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Piraziz İsmail Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde proje takvimi dahilinde etkinlik ve faaliyetlere başladılar. 

Projeyle okullardaki fiziki mekânların kurulum ve iyileştirmeleri ile eğitim ve etkinliklere başlanmış, okullardaki mevcut kütüphaneler yapılan çalışmalarla Z-Kütüphanelere dönüştürülerek öğrencilerin hizmetine sunuldu. 

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul"  projesi öğretmen ve öğrenci eğitimlerine de başladı. Bu kapsamda projeye dahil okullarda görev yapan toplamda 290 yönetici ve öğretmene yönelik, dijital platformlar üzerinden eTwinning Bilgilendirme Toplantısı, Fikri Mülkiyet ve Sınai Hakları Eğitimi, Proje Araştırma Süreç Yönetimi, Patent Faydalı Model Marka Tescil Çalışmaları Eğitimi gibi eğitimler verildi. Söz konusu eğitimlere farklı konu ve başlıklarda da devam edilecek.

Yine proje dahilindeki "1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor" etkinliği kapsamında yedi okulda Resim/Müzik alanlarında ilgisi olan öğrencilere, Giresun Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik iki aylık çevrim içi (on-line) çalışmalar düzenlenecek. Mart-Nisan ayları içerisinde gerçekleştirilecek etkinliğin sonunda düzenlenecek olan yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli ödüllerle ödüllendirilecektir.