Giresun Belediyesi tarafından pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlara gıda yardımları ulaştırılmaya devam ediliyor.

Belediye tarafından, hem üreticiye destek vermek hem de dar gelirli ailelerin mutfak bütçelerine katkı sağlamak amacıyla 15 ton patates ve 15 ton soğan dağıtımı yapılıyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği’nden alınan soğan ve patates Belediye Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 10’ar kilogramlık filelere çuvallanarak, Belediyede kaydı bulunan ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere talep eden dar gelirli kişilere dağıtıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle Belediye ekipleri tarafından evlere ulaştırılan yardımların dağıtılmasında sosyal mesafeye de özen gösteriliyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, hem üreticilere hem de ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla böyle bir sosyal hizmeti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Belediye olarak gıda ve giyim yardımları, evde kişisel bakım gibi birçok sosyal projeyi başarıyla yürütüyoruz. Patates ve soğan dağıtarak da dar gelirli ailelerimizin mutfak masraflarını küçük de olsa bir katkı sağladık. Bu tip faaliyetlerimiz devam edecek." dedi.