8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Saadet Partisi Giresun İl Kadın Kolları tarafından “Hayata Değer Katan Kadınlar” ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine Saadet Partisi İl Başkanı Abdulkadir Bektaş, Çanakçı Belediye Başkanı Av. Tuncay Kasım’da katıldı.

Ödül Töreni öncesi bir konuşma yapan İl Kadın Kolları Başkanı Sümeyye Gündoğdu;”Kadınlarımızın hak ettiği değeri ilk önce toplum nezdinde, daha sonra adalet sistemimizde bir an önce verilmesi umudunu taşıdıklarını belirterek; “daha birkaç gün önce hunharca saldırıya uğrayan anne kadınlarımızın adalete ne kadar ihtiyaç duyulduğunun göstergesi olmaktadır. Kadınlarımızın yaşamış sorunları ve çözüm yollarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bugün kadınlarımızın en büyük problemi geçim sıkıntısıdır. Evine gelir getirebilmek için, ağır şartlarda, uygun olmayan zaman ve zeminde, sosyal güvenceden mahrum statüde ve ucuz işgücü olarak çalışmak durumunda kalmaktadır. Çalışan kadının şartlarını, eşitlik ilkesinden ziyade adalet ilkesi ile düzenlemek devletin asli vazifesidir.

Bir başka önemli bir gerçek daha var. Üreten insan mutludur. Ancak üretimin karşılığı sadece para ile ölçülmemelidir. Bu yargı, tüm hayatını,   ailesi ve çocuklarına adayan ve bunu tercih eden “ev hanımını” değersizleştirmektedir. Bu yüzden geleceğimizi şekillendiren ve evde ağır işçi olarak çalışan kadınların, ev hanımlarının, “özlük haklarının verilmesi” için yapılacak düzenlemeler bir lütuf değil, en doğal hakkın teslimidir.

Kadın intihar ve cinayetleri, şiddet ve istismar vakaları, bu memleketin en derin yaralarıdır. Tek bir kadının, bir insanın uğradığı zulmün karşısında ayağa kalkmak öncelikle inancımızın gereğidir. Kişinin “biricik hayatı” hiç kimsenin tekelinde değildir. …Ve fiili duruma ceza, en üst seviyeden verilmelidir.

Kadınlarımızın cesareti, dirayeti ve fedakârlığı ile ülkemizin aşamayacağı engel yoktur. Ve biliyoruz ki, kadınların değer katmadığı hayat, siyaset, ekonomi, sivil toplum eksik kalacaktır.” Dedi.

Konuşmalar sonrası yapılan ödül töreninde en fedakâr öğretmen ödülü disleksi eğitmeni ve dil terapisti İ. Ece Teker’e ,en güçlü gazeteci ödülü Serap Cantürk’e verilirken, vefa ödülü ise Portakal Kırdemir’e verildi.