SMA hastası olan Giresunlu bebek Güneş Karavil için açılan “Güneş’e Umut Ol” adlı yardım kampanyasına katılım çığ gibi büyüyor. Söz konusu kampanya çerçevesinde Tirebolu’da Valilik izniyle açılan stantta koşan Tirebolulular, Güneş Bebeğe destek olmak için büyük çaba gösterdiler.

Tirebolu’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Güneş Bebeğe yardım toplamak için açılan stantta görevli elemanlar, yaptıkları anonslarla kampanyayı ilçe halkına duyururlarken, “Güneş bebeğin hayata tutunabilmesi için bu zorlu süreçte hem yardımlarınızı ve hem de paylaşımlarınızı bekliyoruz. SMA hastalığı ile mücadele eden ve yaşam savaşı veren Güneş bebeğimizin bir an önce tedavisinin yapılabilmesi gerekli olan meblağın temin edilmesi gerekiyor. Biz de o yüzden Güneş bebek için ilçe ilçe dolaşıyoruz ve onun bir an önce hayata tutunabilmesi için çabalıyoruz” şeklinde yorumlarda bulundular.

Güneş Karavil için Tirebolu’da 4 saatlik süre içinde 40 bin liraya yakın para toplandığı ifade edilirken; Güneş bebeğe yardıma koşan Tirebolulular, hiçbir karşılık beklemeden gönüllerinden kopan meblağları stant görevlilerine vererek, önemli bir duyarlılık örneği sergilediler.