STAT: Esenyurt Necmi Kadıoğlu
HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Baran Eraslan, Ömer Tevfik Özkoç
TUZLASPOR: Philipp **, Muhammet Gönülaçar *(Dak. 46 Mahmut *), Arif **, Yasin **, Ferhat **, Muhammed Sarıkaya **, Segbefıa * (Dak. 46 Fatih *),Aldın Cajıc **, Pucko ** (Dak. 75 Berke), Berk Can **, Özgür Can **
GİRESUNSPOR: Onurcan ****, Hayrullah ****, Sergen ****, Diarra **** (Dak. 61 Sadi Karaduman ***), Hüsamettin ****, Mehmet Taş ****, Erolcan ****, Anthony Uzodimma **** (Dak. 89 Milinkovic *) , Nalepa **** (Dak. 77 Caner), Eren **** (Dak. 89 Kerem *), Balde ****
SARI KARTLAR: Diarra (Giresunspor), Arif (Tuzlaspor)
GOLLER: Dak. 5 Eren, Dak.22 Balde (Giresunspor), Dak. 15 (pen) Segbefıa (Tuzlaspor)
Giresunspor deplasmanda karşılaştığı Tuzlaspor’u 2-1 yenerek Süper Lige yükseldi. Son haftaya Adana Demirspor ve Yılport Samsunspor ile aynı puanla giren Yeşil-beyazlılar, Tuzlaspor’u 2-1 yenme başarısı gösterdi ve 70 puanla lig ikincisi olarak Spor Toto Süper Lige terfi etti. Giresunspor 5. Dakikada Eren’in golüyle öne geçti. Ev sahibi bu gole Segbefıa’nın penaltı golüyle karşılık verdi. 22’de Balde sahne aldı ve muhteşem bir golle durumu 2-1’e getirdi. Maç bu skorla biterken,Giresunspor’un 44 yıllık özlemi sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR
Beşinci dakikada gelişen Nalepa’nın köşe atışından ceza sahasına gönderdiği topa Eren yükseldi ve kafayı vurdu. Top ağlarla buluştu ve Giresunspor deplasmanda 1-0 öne geçti.
14.dakikada savunmanın arkasına atılan topu Segbefıa kovaladı. Ceza sahasına giren bu oyuncu Diarra’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Segbefıa meşin yuvarlak ağlara gitti ve skora denge geldi.
22. dakikada Nalepa’nın köşe atışından ceza sahasına gönderdiği topa Sergen omzuyla dokundu. Balde gelişine çok sert vurdu ve Giresunspor yeniden öne geçti.
32. dakikada Anthony Uzodimma’nın ortaladığı topa Nalepa harika bir kafa vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak doksana gitti ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı.
33 Muhammed Gönülaçar’ın pasında Berk Can kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top auta gitti.
56. dakikada Balde’nin pasında Uzodimma’nın sağ çaprazdan yaptığı vuruşta laşeci topu son anda kornere gönderdi.
63. dakikada Eren kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top kalecinin üzerine gitti.