Giresun Valisi Enver Ünlü, yeni yıla girerken bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Ünlü, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Giresunlular,

Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz.

2020 Yılı tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs salgınının gölgesinde geçerken, Giresun ilimiz de bu yılı aynı şekilde salgın hastalıkların ve bugüne kadar yaşamadığımız büyüklükte bir afetin acılı ve sıkıntılı günleri ile geçirdi.

Giresun’da 2020 yılı; Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs salgınıyla mücadeleyle ve 22 Ağustos tarihinde yaşadığımız büyük sel felaketinin izlerinin silinmesi için gerçekleştirilen olağanüstü çalışmalarla geçerken, aynı zamanda ilimizin kalkınması ve refah düzeyinin yükseltilmesi için yaptığımız çalışmalara da bu zorlu süreç içerisinde ara vermeden devam ettik.

Şüphesiz ki 2020 yılı tüm dünyada olduğu gibi bizler için de bir daha yaşamak istemeyeceğimiz ama asla unutamayacağımız olayların yaşandığı bir yıl olarak geride kalacaktır.

Gerek sel felaketi nedeniyle kaybettiğimiz şehitlerimizi tüm şehitlerimizle birlikte ve vatandaşlarımızı, gerekse salgın sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı ve vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum. Hepsinin acısını yüreğimizde her zaman taşıyacağız

Ancak, her yeni yıl umut ve beklentileri de beraberinde getirmektedir. Bu bakımdan geleceğimizin dünden daha iyi olmasını ümit ederek, 2021 yılına yeni umutlarla girerken hepimize önemli görevler düşmektedir. El ele, gönül gönüle vererek 2021 yılında güzel Giresun’umuzu daha müreffeh, daha huzurlu ve yaşanabilir bir kent yapabilmek adına hep birlikte gayret göstermeliyiz.

Yeni yıla güzel başlamak, sağlıkla başlamak için salgınla mücadele kapsamında alınan tüm tedbirlerine istisnasız riayet edelim, yılbaşı eğlenceleri, akraba ziyaretleri gibi alışkanlıklarımızı bir kenara bırakarak, bu yılbaşı tatilinde sokağa çıkmayarak evimizde huzurlu bir yeni yıla girmenin heyecanını yaşayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle 2021 yılının; hastalıkların, salgınların ve afetlerin olmadığı, çocukların öksüz ve yetim kalmadığı, ülkemizde ve dünyada huzur ve barış dolu bir yıl olmasını diliyor, milletçe birlik, beraberlik, kardeşlik ve refah içerisinde daha nice yıllara ulaşma temennisiyle tüm Giresunlu hemşehrilerimin yeni yılını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”