Açıklama şu şekilde: “1967 yılında Yeşiltepespor, Akın Gençlikspor ve Beşiktaş kulüpleri kendilerini fesih ederek Giresunspor kulübünü kurmuştur.
Çotanak Stadyumu 22 bin 28 seyirci kapasiteli olup, stadyum ismini kulübün resmi arması olarak kullanılan çotanaktan almıştır. Kompleks içerisinde olimpik yüzme havuzu, spor salonları, doğal çim yüzeyli antrenman futbol sahası, stadyum giriş katında avm yapılmak üzere düzenlenmiş iş yerleri, sporcuların konaklama ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak kamp eğitim merkezi , Giresunspor takımının konaklama ve sosyal ihtiyacını karşılayacak tesis olmak üzere planlanarak kullanıma başlanılmıştır. Diğer branşlarda Giresun’da Spor Türkiye erkekler hentbol 1. Ligi’nde mücadele eden Giresunspor erkek hentbol takımı başarılı sonuçlar alarak lige devam etmektedir. Kadınlar hentbol Türkiye süper Ligi’nde mücadele eden Görele Belediyesi spor takımı şampiyonluk hedefiyle lige devam etmektedir. Ayrıca TFF Bölgesel Amatör ligde 1926 Bulancakspor , Görelespor ve Eynesil Belediyespor yer almakta , bunların yanında pandemi nedeniyle faaliyet yapamayan 45 tescilli futbol kulübü ile diğer branşlarda 70 spor kulübü İlimizde tescilli olarak bulunmakta ve bu kulüplerde yaklaşık 5000 lisanslı sporcu bulunmaktadır.Bu lisanslı sporcuların sayısı en az üç katına çıkarılması bir hedef olmalıdır.
Giresun’da sporun önemini vurgulayan günümüzde milyonlarca dolarlık yayın gelirleri , sponsorluk ve reklam anlaşmaları , maç günü gelirleri , sporcu sözleşmeleri ve etkileşimde bulunduğu yan sektörler ile endüstriyel bir iş koluna dönüşmüştür. Özellikle futbol Dünyanın en popüler spor dalı olmakla beraber günümüzde sadece bir spor olarak tanımlamak yeterli olmayacaktır. Giresunspor yer aldığı TFF 1. Liginde bir sezon yaklaşık 30 milyon liralık bir bütçe kullanarak faaliyetini sürdürmektedir. TFF Süper ligine yükseldiğinde yaklaşık 120 milyon liralık bir bütçe oluşacak olup , bu bütçenin oluşmasında yayın gelirleri , iddia gelirleri , sponsorluk gelirleri , hasılat vs… gelirler dolaylı yoldan Giresun ekonomisine katkı sağlayacaktır.Şehrimizde yaşayan sporcularveya İlimizden başka illere giden sporcuların kazançları ile İlimizde yapacağı ticari yatırımlar ekonomiye canlılık katacaktır. Bu ekonomiyle İlimize gelecek kafile , izleyici , basın mensuplarının konaklaması , lokanta vs. hizmet sektörüne ekonomi sağlayacaktır.
Sporda geleceğin planlanması yapılacak olan bu projelerin her kademesinde yerel yönetimlerin sorumluluk almalar ve katkı sağlamaları önemlidir. Özellikle , Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu , Antrenör Derneği , Hakem Derneği , Saha Komiser Derneği gibi gönüllü sivil toplum örğütlerinin spor kulüplerine , sporculara sağlıklı ortamlarda hizmet , eğitim ve faaliyet yapabilmeleri için bir çatı altında toplanarak ‘’Amatör Evi ‘’ ihtiyacı karşılanmalıdır.
Yapılacak olan Belediye millet bahçesi de gençlerin , çocukların ve halkın rahatlıkla kullanabileceği spor , aktivite etkinlik alanlarında mevcut olması gençlerimize katkı sağlayacaktır. Çaba ve gayretlerimizle yorulmadan , mazeret üretmeden ,nedensiz bilimin ışığında , duygu ve ruhumuzu da katarak hep birlikte ilerlemektedir”