Giresun Valisi Enver Ünlü ve Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu öncülüğünde, 81 il ve 922 ilçeyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikimi Aksu mahallesinde bulunan Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yanında ki arazide gerçekleştirildi. 

Fidan dikim töreninin de bir konuşma yapan Giresun Valisi Enver Ünlü ;” Bu yıl pandemi kuralları kapsamında kısıtlı bir şekilde bu töreni sembolik olarak gerçekleştiriyoruz.Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla geçen yıl itibariyle “Milli Ağaçlandırma Seferberliği” başlatıldı ve her yıl 11 Kasım saat 11. 11'de Türkiye'nin 81 vilayetinde fidanlar toprakla buluşuyor. Giresun’da da Aksu mahallemizde bu töreni gerçekleştiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un da söylediği gibi burası mini bir Giresun olabilir, güzel bir cazibe merkezi olabilir.Bunun için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve Giresun’umuza kazandıracağız,bu vesileyle Milli ağaçlandırma günümüz ve seferberliğimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise, “Daha yeşil bir Türkiye için ülkemizin dört bir yanında bayram havası var. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde fidanlar Türkiye'nin her tarafında toprakla buluştu. Biz de şehrimizde 31 bin 670 ağaç fidanını toprağa diktik.  Geleceğe nefes, dünyaya nefes sloganıyla gelecek kuşaklara daha güzel daha yeşil bir Giresun bırakmak adına bu etkinliği önemseyerek güzel bir faaliyete imza atmış olduk. Biz de belediye olarak şehrimizi yeşil alanlarla zenginleştirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Ben herkesin ağaç dikmesi için buradan çağrımı yineliyorum. Bu kampanya ile tüm Türkiye'de aynı anda ağaçlarımızı toprakla buluşturuyoruz. Bu bir millet olmanın duygusunu da bizlere veriyor. Millet demek aynı duyguyu birlikte yaşamaktır. Bugün de bunun en güzel örneğini burada görüyoruz.  Bu bakımdan katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.