Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun mega projeleri arasında yer alan plajlar bölgesi projesinin yapımı devam ediyor.
Opet ile Büyük Güre Deresi arasını kapsayan ve ‘Plajlar Bölgesi Birinci Etap Projesi’ olarak adlandırılan projenin yaz sezonuna yetiştirilmesi için çalışmalar ara vermeksizin devam ediyor. İlk etapta ise araç otoparkı, yürüyüş yolları, büfeler ve tuvaletlerin inşası yapılıyor.
Halkımızın rahatlığı için her detayın bulunduğu projede; 7400 m2 yeşil alan, 50 araçlık kapalı otopark, 900 m2 taş anfi tiyatro (konser ve etkinlikler için), 3 adet iskele, 200 m2 çocuk su parkı, kumsal kotunda ahşap yürüyüş yolları, 100 bisiklet park yeri, kent bisiklet istasyonu, kamp alanı, 3 adet çocuk macera parkuru, 880 büyük ağaç, 200 orta boy ağaç, 1200 küçük bitki, 6 adet wc/duş ve bebek bakım ünitesi, sahil güvenlik ve cankurtaran merkezi, 4 adet çay kahve kioksu, mescit, güvenlik noktası, 6 adet plaj işletmesi yer alıyor.
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı açıklamada: “Bu projemiz şehrimize vizyon kazandıracak. Vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri, Karadeniz Bölgesi'nin en güzel plajlarına sahibiz. Böyle bir projeye de ihtiyaç vardı ve tamamlandığında çok güzel olacak. Artık, sahillerimizi kumsallarımızı vatandaşlarımız özgürce kullanabilecek. Giresun’u çevre illerle yarışır bir hale getirmek için çalışmalarımız artarak devam edecek” dedi.