Yakın bir zamana kadar Giresun Üniversitesi ile takas konusu yapılan arazinin,  şimdilerde Fiskobirlik tarafından dikenli çelik tel ile çevrilmesi merak konusu oldu. Fiskobirlik yönetiminin Üniversite ile arazi takasına önceden olumlu yaklaşıp, sonradan sıcak bakmaması sebebiyle Entegre Tesislerinin 2.Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen 25 dönümlük araziye taşınması konusunun da şimdilik askıya alındığı biliniyor.

“Üniversite sınırda bulunan yolun bir kısmını kamulaştırmıştı”

Giresun Üniversitesi şimdilerde tel örgü ile çevrilen arazinin yola sınır bir kısmını daha önce kamulaştırmış; Üniversitenin ana girişini biraz daha kamulaştırma yaparak genişletmek istemişti. Bu amaçla Giresun Belediyesi’ne de başvuran Giresun Üniversitesi, Fiskobirlik Entegre Tesislerinin Bulancak 2.Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen 25 dönümlük araziye taşınması durumunda, terk edilecek araziye talip olduğunu açıklamıştı.

Entegre Fındık Fabrikasının Bulancak 2.Organize Bölgeye taşınması durumunda, Giresun Üniversitesinin Debboy Yerleşkesindeki yaklaşık 13 dönüm arazisi ile eski Tekel Müdürlüğünden kalan Sahil Sosyal Tesisleri arazisinin ve bir miktar paranın  takas yoluyla Fiskobirlik’e verilmesi teklif edilmiş; karşılığında Fiskobirlik Entegre Tesislerinin bulunduğu arazinin Üniversite genişleme sahasına alınması istenmişti. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz CAN konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda, Bulancak 2.Organize Sanayi Bölgesine yapılacak yeni Entegre Fabrikanın inşaat maliyetini de üstlenmeye hazır olduklarını dile getirmişti.

Fiskobirlik Yönetiminin Üniversitenin arazi takası konusundaki tekliflerini neden değerlendirmediği, Bulancak 2.Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen araziye  neden inşaata başlamadığı da merak edilen bir diğer konu.

Seçim öncesinde DOKAP Başkanlığı görevini yürüten ve halen Sakarya Büyükşehir Belediye  Başkanı olan Ekrem Yüce’nin,  geçtiğimiz yıl Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ile  yaptığı  bir basın toplantısında, Fiskobirlik ile birlikte  ortak hareket ederek,  Sakarya iline  büyük bir çikolata fabrikası yapacaklarını açıklamış, konu Giresun’da infiale sebep olmuş, Entegre Fındık Fabrikasının Giresun’dan kaydırılmak istendiği konusunda da tartışmalar yaşanmıştı.