Bodur, “Bu salgın döneminde çok zor günler geçiriyoruz. Bu zorlu dönemde yerli esnafımız dükkânını kapatmamak için direniyor. Kira ve faturalarını ödeyip, evine ekmek götürmek için müşteri bekliyor. Halkımıza çağrımızdır. İhtiyacımız olduğu, dara düştüğümüz günlerde bize veresiye defterini açan yerli esnafımızdan alışverişimizi yaparak sahip çıkalım” dedi.

Bodur açıklamasında şunlara yer verdi; “Cenazemizde, düğünümüzde ve ihtiyacımız olduğu günlerde fındık mevsimine kadar elimizi tutan yerli esnafımızı yalnız bırakmayalım. Size bir gram veresiye vermeyen ve bir çay ikram etmeyen ulusal marketler yerine yerli esnafımızı tercih edelim.”

“Belediye tarafından yerli esnafımız desteklenmelidir” diyen Eşref Bodur, “Bu salgın döneminde su parası alınmamalıdır. Aldıkları belediye vergileri ya ertelenmeli ya da en az üç ay hiç alınmamalıdır. Ulusal marketlere şehir içinde asla ruhsat verilmemelidir. Belediye, mahalle ve yerli esnafımızı ulusal marketlere karşı ezdirmemelidir” ifadelerine yer verdi.