Ticaret Bakanlığınca düzenlenen "Tüketici Hakları" konulu yarışmada Giresun’da dereceye girenlere plaket ve ödülleri, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Ticaret İl Müdürü Ali Yıldırım tarafından takdim edildi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada ;”Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, bu konularda farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalar ve kalıcı eser bırakmaya yönelik "Tüketici Hakları" konulu ortaokullar arası resim yarışması ve liseler arası karikatür yarışması düzenlenmiştir.

Ülke genelinden 1.500 civarında resim ve 500 civarında karikatürden oluşan eserler jüri tarafından; kalite, teknik, verdiği mesaj ve yarışma konusuyla ilgisi olup olmadığı, kopya veya alıntı olup olmadığı, öğretmen veya bu konularda yeteneği olan bir başkası tarafından esere müdahale edilip edilmediği gibi kriterler yönünden değerlendirilmiş ve dereceye giren eserler belirlenmiştir. 

Yarışmalar kapsamında Türkiye Geneli dereceler dışında, jüri tarafından il bazlı değerlendirme de yapılmış, resim ve karikatür yarışmalarında il bazlı yapılan değerlendirme sonucunda, yarışmalara eser gönderen illerden il birincisi olarak ödüle layık görülen eserler belirlenmiştir. 

Ortaokullar arası resim yarışmasında; Giresun İl Birincisi seçilen Bulancak İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Aısha Lutfullina'ya, Resim öğretmeni Mine Şenol Artan'a, Okul Müdürü Dursun Ergüney'e,

Liseler arası karikatür yarışmasında; Giresun İl Birincisi seçilen Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi öğrencisi Gülnisa Şahin'e, Resim Öğretmeni Zeynep Gültepe'ye ve Okul Müdürü Azmi Bıçakçı'ya,ödül ve plaketleri, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Ticaret İl Müdürü Ali Yıldırım tarafından verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Günümüzde tüketilen ürünlerin ve alışkanlıkların birçok değişkenlikler gösterdiğini, bu tür etkinliklerin ise çocuk ve gençlerimizde doğru tüketim kültürü ve bilincinin yerleşmesi bakımından önemli olduğunu dile getirdi. Birinciliğe layık görülen öğrencileri, öğretmenlerini ve okul müdürlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi” ifadelerine yer verildi.