Haber-Yorum : Ercan Tarı

Bulancak’ta uzun zamandır çözülemeyen temiz su sorunu insanların hayatlarını zorlaştırmaya devam ediyor. Öyle ki çeşmeyi açtığınızda çeşmeden abartısız söylüyorum resmen çamur akıyor. Belki ondan fazla kez yerel basında ve ulusal basında haberini yaptığım durumla ilgili en son 14 Mart 2020 tarihinde Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın düzenlediği bir basın toplantısında kendisine aynen şu soruyu yöneltmiştim “ Sayın Başkan Bulancaklının en çok muzdarip olduğu konulardan bir tanesi çeşmelerden akan çamurlu su,her ayın yaklaşık 2 haftası bu şekilde geçiyor,bu sorun ne zaman ve nasıl çözülecek?”

Başkan Yakar ise,”Sularda meydana gelen renklenme, yüksek demir/mangan karışımından kaynaklanıyor ancak Bulancaklı hemşehrilerim bilsin ki çalışmalarımızın sonuna geldik,20 gün sonra Bulancak’ta böyle bir problem kalmayacaktır” cevabını vermişti.

Yaklaşık 7 ay önce bu cevabı almıştık ancak 7 aydır yine herhangi bir değişim olmadı,ayın en azından 2 haftasını çamurlu suyu izleyerek geçiriyoruz.Eşimizle dostumuzla konuşurken artık illallah ettiklerini belirtiyorlar. Bulancaklı çeşme suyuyla aldığı abdestten şüphe eder duruma geldi yahu çözün artık şu problemi..

 

 

Çamur renkli sudan kaynaklı bulaşık yıkayamadıklarını,abdest dahi alamadıklarını belirten Bulancaklılar her ayın yaklaşık 2 haftası çeşmelerinde pis su akmasına tepki