Dizdar yaptığı açıklamada; "Bizler kötü eylemlerin gitgide arttığı bu evrende, gücümüzü birleştirerek, kalplerimizi yakınlaştırarak güzel işler başarmak amaçlı bir araya geldik. Yunus Emre'nin de dediği gibi 'Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz'. ”dedi.

Açıklamalarına devam eden Dizdar; “Her zaman belirttik; yaptığımız çalışmalar tüm Türkiye içindir. İlk olarak memleketimiz Giresundan başlayarak köy okullarımızda okuyan çocuklarımızın ellerinden tutup gözlerindeki parlamayla içimizi ısıttık. Ardından evi yanıp her şeyini kaybettiğini düşünen ailemizin yanında olup yalnız olmadıklarını hissettirdik. Hepimizin hayatının bir köşesinde umutsuzluğa kapılıp çaresiz hissettiği anlar olmuştur.

Konu ayırt etmeksizin umutsuzluğa umut, çaresizliğe çare, sessizliğe ses olmak için taşın altına elimizi koymaya karar verdik.

İki senedir yazdığımız dilekçeler ile maddi sıkıntıda olan ailelerimizin refah düzeyini arttırmak adına elimizden ne geliyorsa yaptık. Teknolojinin gücünden yararlanarak hemen hemen  her ilden her ilçeden vatandaşlarımıza ulaşıp bulundukları bölgeyle alakalı herhangi bir problem olup olmadığından haberdar olduk. İstanbuldan Vana , Karstan Malatyaya, Antalyadan Şanlıurfaya sayamadığım daha birçok ilimize maddi manevi dokunuşlar yapmaya gayret ettik. Yangın, deprem, sel, sağlık sorunları, hayvan hakları, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlar gibi geniş çaplı konular her zaman gündemimizde oldu.

Bazen  sadece dilekçe ile neler yapabileceğimizi gösterdik, dilekçelerden bahsederken de biraz detaya girmek istiyorum. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı öğrendiğimizde çevremiz tarafından, haber sitelerinden , TV haber programlarından ve hatta sosyal medyadan gördüğümüzde  il ilçe gönüllü başkanlarımız, yardımcılarımız başta olmak üzere  hemen dilekçelerimizi yazdık ve  birçok aileye gıda ve maddi destek sağlanmış oldu. Engelli vatandaşlarımıza iş, akülü tekerlekli sandalye, hasta yatağı; ihtiyacı olan vatandaşımıza, yol, su, elektrik problemi olan vatandaşlarımıza, tedaviye ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, ulaşımla ilgili problemleri olan vatandaşlarımıza, çevre kirliliği ile ilgili, evi yanan ya da depremde zarar gören vatandaşlarımıza, bir köyün ya da bölgenin turizme kazandırılması ve SMA hastalarımız için  birçok talebimizi dilekçelerimiz ile iletmiş olduk.

Bizler tek bir hedefte toplanan 650 gönüllüyüz. Üzerimize düşen ne varsa insanlık adına yapmaya her daim hazırız. Bu platform sayesinde iyi insanların var olduklarına inancımızı kaybetmedik. Sesini duyuramayanların sesi olmak için buradayız.

Açıklamalarının sonuna gelen gönüllü yönetici Ayşe Dizdar ; ”Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün de dediği gibi ‘Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener’. Bizleri bir araya getiren Gönüllü Kurucu Başkanımız Gökhan Özcan'a, dilekçelerde emeği çok olan Eğitimden ve Dilekçelerden Sorumlu Gönüllü Başkan Yardımcımız Pınar Özkan’a, yöneticilerimize, koordinatörlerimize, önüllü il ilçe başkanlarımıza, yardımcılarımıza, gönüllülerimize ve bize destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.