Bulancak Farkındalık Platformu(BUFAP) Sanattan Sorumlu Gönüllü Yöneticisi Haldun Azak Bulancak'ta sanat üzerine açıklamalarda bulundu.

Haldun Azak, Giresun/Bulancak’ta doğdu.Şuan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı‘nın da Tiyatro Bölümü öğrencisi. Azak'ın ilk olarak tiyatro aşkı ortaokulda başladı ve hız kesmeden büyüyerek devam ediyor. Çeşitli serüvenlerden sonra Bulancak’ın köklü tiyatrosu olan Bulancak Sanat Tiyatrosu'nda görev almaya başladı. İlçesine hizmet verebilmek için gönüllü olarak yıllarca tiyatro sahnesinin tozunu yuttu. Kendi tiyatro topluluğunu kurmaya karar verdi ve hayali olan Düğüm adlı eseri ekip arkadaşlarıyla zenginleştirerek sahneye koydu. Tamamen kendilerine özgü olan bu eser  fazlasıyla beğeni toplamıştı. Ayrıca Düğüm adlı eserin yönetmenliğini Haldun Azak üstlenmişti.

Açıklamalarda bulunan Haldun Azak; "Gençler olarak birşeyler yapabileceğimizi gösterdik. Bertolt Brecht’ten 'Sanat dünyayı yansıtan bir ayna değil, dünyanın onunla şekillendirildiği bir çekiçtir' demiştir. İlçemize baktığımızda sanatsal faaliyetlerin azınlıkta olduğu görülüyor, düşüncem o ki; Bulancak’ta neden belediye tiyatrosu olmasın? Sanatsever birçok yaş grubundan kimselerin kendini ifade etme alanı bulacağı, Bulancaklı  sanatla uğraşan gençlerin eğitim görebileceği, Bulancaklılara  sanatla daha da fazla buluşturmak, sanatın evrensel dilinden yararlanarak gündelik sıkıntılarımızdan arınıp sanatta birleşmek ve Bulancak’ımızın adını  daha da duyurmak adına Bulancak Belediye Tiyatrosu olmasının  bizlere katkısının çok fazla olacağını düşünüyorum."dedi

Açıklamalara devam eden Azak; "Bulancaklı yetkililerden bu konuda adım atmalarını ve duyarlı halkımızın desteklerini bekliyoruz. Sözlerimi Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur' sözüyle bitirmek istiyorum." dedi.