STAT: Çotanak Spor Kompleksi
HAKEMLER: Onur Özütoprak **, Kemal Elmas **, Mehmet Emin Tuğral **
GZT GİRESUNSPOR: Tolgahan **, Hayrullah ***, Sergen Piçinciol ***, Mamadou Diarra ** (Dak. 63 Erol Can Akdağ **), Hüsamettin Tut **, Mehmet Taş ***, Michal Nalepa ** (Dak. 76 Abdou Razack Traore **), Sergio Junior **, Caner Hüseyin Bağ *** (Dak. 76 Anthony Uzodimma* ), Eren Tozlu ***, İbrahima Balde ** (Dak. 83 Sadi Karaduman *)
KEÇİÖRENGÜCÜ: Metin Uçar **, Abdulkadir Korkut **, Mehmet Tayfun **, Fatih Solmaz **, Soner Gönül **, Süleyman Olgun **, Cem Ekinci * (Dak. 87 Edin Hamidovic *), Burak Aydın * (Dak. 87 Ilır Mustafa), Uğur Utlu * (Dak. 906+3 Melik Derin), Barış Alper **, Emeka Eze * (Dak. 46 Diabang Dialiba *)
SARI KARTLAR: Dak. 20 Nalepa, Dak. 56 Mehmet Taş (Giresunspor) Dak. 45 Mehmet Tayfun, Dak. 47 Süleyman, Dak. 77 Abdulkadir, Dak. 80 Dialiba) (Keçiörengücü)
GOLLER: Dak. 19 İbrahima Balde, Dak. 79 Eren Tozlu (Giresunspor), Dak. 15 Eze (Keçiörengücü)
ALİ AKTEN
TFF 1. Ligde liderlik koltuğunda oturan GZT Giresunspor sahasında oynadığı maçta Ankara temsilcisi Keçiörengücü’nü 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli daha geçmiş oldu.
Müsabakanın 15. dakikasında Eze’nin golüyle geriye düşen Çotanaklar bu gole 19. dakikada Balde ile cevap verdi ve ilk devre 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Giresunspor’u galibiyete taşıyan golü ise 79. dakikada kaptan Eren kaydetti.
İLK YARIDA EŞİTLİK
Dak. 7: Müsabakadaki ilk ciddi atak konuk ekipten geldi. Kaleci Metin’in uzun oynadığı top ceza sahası çizgisi üzerinde Diarra’nın ayağından sekti ve Eze’nin önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
Dak. 14: Giresunspor oyunu rakip yarın sahaya yıktıktan sonra Mehmet Taş yayın üzerinden sert vurdu top kalecide kaldı.
Dak. 15 (GOL): Konuk takım öne geçti. Orta alandan sağ kanada atılan pasta Diarra hata yaptı Barış Alper sağ çaprazdan içeri doldurdu. Penaltı noktasında topla buluşan Cem’in vuruşunu Hayrullah çizgi üzerinden çıkardı dönen topu Eze ağlarla buluşturdu. 0-1
Dak. 19 (GOL): Giresunspor oyuna denge getirdi. Orta saha Eren harika bir pasla Nalepa’yı gördü. O da bekletmeden Sergio’yu kaçırdı. Sercio sağ kanattan kale önüne yerden bir pas çıkardı ve pozisyonu çok iyi takip eden Balde skoru 1-1’e getirdi.
Dak. 25: Sağ kanattan kullanılan köşe atışına Eren çok iyi yükseldi. Kaleci Metin’i geçen topu Soner çizgi üzerinden bir kez daha kornere gönderdi.
Dak. 43: Giresunspor mutlak bir pozisyondan sonuç alamadı. Sergio’nun ara pasında Metin ile karşı karşıya kalan Eren’in vuruşunu kaleci Metin güçlükle önledi. Sonrasında savunmada Soner’e çarpan top kornere gitti.
EREN ÜÇLÜK ATTI
Dak. 47: Giresunspor’da kazanılan serbest vuruşu Nalepa yaklaşık 25 metreden kaleye vurdu. Metin köşeden çıkardı ama sektirdi. Diarra önünde kalan topu kaleye gönderemedi ve kapanan savunma tehlikeyi kornere savuşturdu.
Dak. 69: Giresunspor mutlak bir golden daha oldu. Hüsamettin sol kanattan penaltı noktasına harika bir pas çıkardı, Eren topun üzerinden atladı, Balde sol ayağıyla uzak köşeyi düşündü ancak kaleci Metin harika bir refleksle topu çıkardı.
Dak. 79 (GOL): Giresunspor öne geçti. Traore’nin kullandığı köşe atışına çok iyi yükselen Eren Tozlu meşin yuvarlağı kalecinin uzanamayacağı uzak köşeye gönderdi. 2-1
Dak. 90+1: Giresunspor farkı açma şansını değerlendiremedi. Hayrullah sağdan ortaladı, Traore kaleciden önce araya girdi ancak istediği vuruşu yapamadı.