Giresun Belediye Başkanı Şenlikoğlu, ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. Giresun’un başta zeytinlik mevkii, kalesi, adası, diğer doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla bir turizm kenti olduğunu belirterek, turizm amaçlı planlanan, yapılması hedeflenen projeleri anlatan Şenlikoğlu, Bakan Ersoy’u Fındığın başkenti Kirazın anavatanı Karadeniz’in incisi Giresun’a davet etti. Bakan Ersoy ise bu teklifi memnuniyetle karşılayarak, Giresun ziyareti için söz verdi.

Başkan Şenlikoğlu, daha sonra ise Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu’nu ziyaret etti. Şenlikoğlu ziyarette eğitim alanında Giresun’da yapılanları anlatıp,  özelikle Endüstri Meslek Lisesi ve Çevresi Projesi’nin öneminden bahsetti.

Şenlikoğlu son olarak ise Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nü (TAGEM) ziyaret ederek Genel Müdür Dr. Nevzat Birişik ile bir süre görüştü.

Ankara temaslarını değerlendiren Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, çok verimli bir ziyaret programı olduğunu belirterek: “Yoğun programları arasında bizleri kabul eden ve ilgiyle dinleyen Sayın Bakanımız ve Sayın Genel Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum. Kendilerine projelerimizden bahsedip bilgi vererek, destek taleplerimizi ilettik. Sağ olsunlar, özenle dinleyerek, destek sözünde bulundular. Umarım ki yakın gelecekte daha net ve somut bilgilerle müjde vermekte nasip olur. Giresun’u her yönüyle geliştirmek için bir ayağımız sürekli Ankara’da olacak." dedi.