Yaşanan pandemi sürecinde hiçbir mazerete sığınmadan yatırımla ilgili projelerimizi sürdürdük,takip ettik ve takibimize devam ediyoruz diyen Başkan Şenlikoğlu “ Giresunluya vermiş olduğumuz tüm vaatlerimizi yerine getireceğiz,belediyenin borcu var diye hizmet edemeyiz diye bir düşüncemiz asla yok borç elbet olabilir ancak bunun karşılığı olmalı,bizim dönemimizde bunun karşılığı var,projelerimizin bir bölümünü hayata geçirdik,devam eden projelerimizi de bir an önce hayata geçirerek şehrimizi daha modern ve yaşanılır bir hale getireceğiz” dedi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 20 aylık görev sürecinde gerçekleştirilen çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan projeleri değerlendirdi.Belediye Başkanı Şenlikoğlu, düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikten sonra çok önemli çalışmalara imza attıklarını ve sürecin planlanan şekilde devam ettiğini söyledi.

“Mega projelere imza atmak için çalışmalarımız sürüyor”

Sosyal ve kültürel anlamda birçok hizmetin devam etmesinin yanı sıra mega projelere de imza atmak için çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Şenlikoğlu, “Bilindiği gibi Bulancak durağı projesini tamamladık. Burada aynı zamanda şehir girişimizi düzenlemek ve ilimize yakışır bir meydan oluşturma hedefimizde bulunmaktadır. Bu planlama doğrultusunda halen burada bulunan balıkçılarımızı da kesinlikle mağdur etmeden uygun bir yere taşınmalarını sağlayacağız. Yine 17 kilometrelik sahil yolu ve meydan aydınlatma projesini de tamamladık ve ışıklandırma deyip geçmemeliyiz, ışıklandırma bir şehrin renklenmesinin yanı sıra geç saatlere kadar ticaretinin de devam etmesi anlamında hayatı canlı tutmaktadır. İçerisinde özellikli itfaiye ve çöp araçları olmak üzere yeni kazandırdıklarımızla araç filosunu güçlendirdik. Bunlarla birlikte 6,5 milyon liralık asfaltlama, 105 bin metrekare parke taşı döşemesi yapıldı. Caddelerimiz asfaltlanırken ara sokaklarımız ise parke taşıtla döşenmektedir. Pandemi süreci göz önüne alınarak hijyen ekibi kuruldu ve 5 bin maske, 55 ton dezenfekte dağıtımı yapıldı. Aynı zamanda esnaflarımıza da destek olmak amacıyla 2020 yılı içerisinde 3 ay belediye kira bedeli almadı ve 2021 yılı içerisinde de aynı şekilde 3 ay kira bedeli almayacaktır” bilgisini verdi.

Giresunlu ‘ya vermiş oldukları tüm vaatleri yerine getireceklerini ve bunların bir bölümünü hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Şenlikoğlu, projeleri üç ana başlık altında değerlendirerek şu bilgileri verdi:

Tamamlanan projelerimiz ve çalışmalarımız:

Bulancak durağı ve şehir girişi projesi, sahil yolu ve meydan aydınlatma projesi, şehrin doğu ve batısına tothem, İnönü Caddesi düzenleme ve aydınlatma, Ay-Yıldız ışıklandırma direği, Karayolları yan yol devri, plajların devri, sahilde bulunan sportif ve sosyal alanların Belediyeye devri, Fındığın Başkenti Anıtı (şehir girişi),Valilik önü Ay-Yıldız anıtı, Belediyeye kazandırılan araç filosu, Belediyeye kazandırılan proje hibeleri, Teyyaredüzü büyük park, ihtiyaç sahiplerini nakdi, erzak, kırtasiye, ulaşım ve yakacak yardımı, sosyal market, peyzaj düzenlemeleri (dekoratif büyük çiçeklikler), şehir genelinde üst ve altyapı çalışmaları, jeoradar ile şehrin altyapısının röntgeninin çekilmesi, kültür, sosyal ve sanatsal faaliyetler (Ramazan İftarı, sokak basketbolu, plaj futbolu, yazlık sinema, kitap okuma, kitap fuarı), evde bakım ve sağlık hizmetleri, sportif projeler (minikler futbol okulu, erkekler ve kızlar altyapı basketbol okulu), Kale aydınlatma ve çevre düzenlemesi, Doğu ve Batı’dan görünen Giresun yazısı, tam donanımlı kombine vidanjör, 2020 yaz dönemi boyunca 30 bin ton asfalt serimi, Nihatbey Caddesi yenileme (altyapı, asfalt kaldırım, ışıklandırma).

Devam eden projelerimiz ve çalışmalarımız:

İlk çöp alanının kaldırılmasıyla birlikte aynı yere regreasyon alanı, oto galericiler sitesi, 3 milyonluk asbest altyapı çalışması, Özel İdare binası (yeni Belediye binası) tadilat, Keşap Durağı İle Alpaslan Caddesi cephe giydirme, Gedikkaya cam teras, plajlar bölgesinde düzenleme, Giresun mekan (Belediye sosyal tesisi), Aksu Mahallesi bilgi evi projesi, üreten kadın güçlü kadın projesi (yöresel pazar), Spor Toto başkanlığında 4 adet semt sahası, Cumartesi pazarı projesi.

 

Hazırlık aşamasında olan projelerimiz:

Dal-Çık projesi, millet bahçesi projesi, İkisu bölgesinden sağlanacak olan 50 yıllık içme suyu projesi TOKi arazilerinden Belediyeye devirler (yeni hizmet alanları), Avrupa birliği hibe – biyolojik arıtma tesisi, Doğu ve Batı fındık hali projesi, Küçükköy Mahallesinde TOKi’den alınan 56 dönümlük araziye ticaret merkezi (yaş sebze hali, fındık hali, inşaat malzemeleri satışları vb.), Uzuncakumbölgesine Karadeniz’in en büyük balıkçı barınağı ve su ürünleri merkezi, bisiklet yolu, kentsel dönüşüm.

“Su sıkıntısı yaşanmayacak”

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, kuraklığın görülmesiyle birlikte ileriki dönemlerde su sıkıntısının yaşanmaması için yeni içme suyu kuyularını açıp devreye soktuklarını belirterek: “Yaptığımız bu çalışmayla birlikte kesintiler en aza inecek. Kuraklık tehdidine karşı hazır olmalıyız ve bunu gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“Limanın işletilmesine karşı değilim”

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Aytekin Şenlikoğlu: “Limandaki siloların yıkımı için Sayın Cumhurbaşkanımız son talimatı vermiş ve ‘silolar yıkılacak’ demiştir. Bu doğrultuda süreç kurumlar arasındaki görüşmeler bazında devam etmektedir. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, ben limanın işletilmesine karşı değilim. Sıkıntı şehrin önünün kapanmış olmasıdır. Bu durum insanları etkiliyor. Bu siloların yapılmaması lazımdı, şimdi de yıkılması lazım. İşletmeci firma silolar için bir formül bulabilir, liman dışında başka bir bölgeye yapabilir.” diye konuştu.

“Belediyenin borcu 270 milyon TL”

Yine bir başka soruyu da cevaplayan Şenlikoğlu, Giresun Belediyesinin şu anda toplam 270 milyon TL borcunun bulunduğunu ve bunun da bir yapılandırma sürecinde olduğunu belirterek: “Biz şu an, işlerimizi nasıl çevirebiliriz onun hesabındayız.  Borç var hizmet edemiyoruz diye bir düşüncemiz yok. Borç yapılır, önemli olan bu borcun karşılığının da olması. Yani borçla ne hizmet yapıldığı, biz bu gözle bakıyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkan Şenlikoğlu, kültür merkezi ihtiyacını gidermek için, Atatürk Lisesi’nin bulunduğu alana Kültürhan projesi uygulanacağını ve konuyu takip ettiklerini vurguladı.

Şenlikoğlu, şehrin en büyük probleminin başında imar geldiğini bildirerek: “Geriye yönelik yapacak bir şeyimiz yok. Ancak kendi dönemimizde en fazla dikkat edeceğimiz konulardan birisi imar olacaktır.” dedi.