Giresun Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Can mesajında ;”Aile kurumunun temelini oluşturan, özverinin, şefkatin ve sevginin kaynağı olan, Kadınlarımızın 8 Mart “Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum.
  
Günümüzde daha da fazla olmak üzere, hayatın her alanında önemli görevler ve sorumluluklar üstlenen kadınlarımız; huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplum oluşmasında en önemli yapı taşıdır.
 
Hem aile hayatımızın hem de sosyal yaşamın düzenini sağlayarak, geleceğin inşasına önemli katkılar sağlayan kadınlarımız millet olarak her daim baş tacımız olmuştur.
 
Çocuklarımızı sonsuz sevgi, özveri ve hoşgörü ortamında yetiştirerek, bu konuda büyük bir sorumluluğu neredeyse tek başına üstlenen kadınlarımızın haklarını ödemek mümkün değildir.
 
Diğer milletlerden farklı olarak, milli kültürün özünde her dönemde kadınlarına büyük bir değer vermiş, onları hiçbir haktan mahrum etmemiş olan istisnai bir milletiz.
 
Dinimizde “cennet anaların ayakları altındadır” anlayışı kadın haklarına bakışı müthiş bir şekilde özetlemekte; Kur’an-ı Kerim’in bir çok ayetinde de kadınlara karşı yapılan kötü davranış yerilmekte, yasaklanmaktadır. 
 
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) bir hadisi şerifinde “Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; sizin en hayırlınız kadınlara karşı iyi davrananızdır."  buyuruyor.
 
Bu duygu ve düşüncelerle kadına şiddet başta olmak üzere, kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde karşılaştıkları tüm olumsuzlukların giderilmesi dileğiyle, 8 Mart gününün “farkındalığın oluştuğu bir gün” olmasını temenni ediyor, başta fedakar, cefakar Anadolu Kadını olmak üzere tüm kadınların bu anlamlı gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.