Giresunspor kalan dört maçında yedi puan alma başarısı göstermesi halinde 2021-2022 sezonunda Süper Ligde mücadele etme hakkına kavuşacak.

Temsilcimiz Giresunspor kalan dört haftaya en yakın takipçileri Adana Demirspor ve Yılport Samsunspor’un beş puan önünde giriyor. Çotanaklar’ın kalan maçları Adana Demirspor (d), Altınordu (d), Akhisarspor ve Tuzlaspor (D) ile. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu dört maçtan yedi puan toplamayı başarabilirse rakipleri dörtte dört yapsa da ilk ikiden Süper Lige terfi eden takımlardan biri olacak.

AVERAJ ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Şöyle ki üç takım Giresunspor, Adana Demirspor ve Yılport Samsunspor sezonu 70 puanda tamamlarsa üçlü averaj sistemi devreye girecek. Bu üç takımın kendi aralarında oynadığı maçların puan toplamına göre sıralama yapılacak. Bu sıralamada şuan itibariyle Giresunspor 7, Adana Demirspor 4, Yılport Samsunspor ise iki puana sahip.  Cumartesi oynanacak Adana Demirspor-Giresunspor maçını Çotanaklar kazanırsa bu hesapları yapmaya hiç de gerek kalmayacak. Beraberlik de Yeşil-beyazlıların işi büyük oranda bitirmesini sağlayacak.  Mağlubiyet halinde ise kalan 3 maçta yedi puan alınması halinde hiç bir hesap kitap yapılamasına gerek kalmayacak.