Ak Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk,Kadir Aydın,İl Başkanı Kenan Tatlı ve merkez ilçe başkanı Mehmet Başer  Giresun Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek Giresunlu gazetecilerle bir araya geldiler. Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Ak Parti heyeti ardından sorulan soruları cevapladılar.

Kutlamanın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Milletvekili Cemal Öztürk ve Kadir Aydın yaptıkları ortak açıklamada;”2021 yılında ilimize ne kadar ödenek ayrılmışsa bu ödeneklerin tamamı verilecek.  Giresunla ilgili olarak Çevre Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, Tarım Bakanımız ve İçişleri Bakanımız tüm çalışmaları ve projeleri takip ediyorlar,kimse endişe etmesin” ifadelerini kullandılar.

Cemal Öztürk, “Bundan 15 gün önce Ulaştırma Bakanımız Giresun’u ziyaret etti. Tek tek Giresun’daki devam eden ulaşımla ilgili bütün projeleri gözden geçirdik. Harita üzerinden Giresun’un bütün yollarını 2021 yılında hangi yola ne kadar ödenek ayrıldığı ve sorunları Çamoluk’tan başlayıp, Eynesil Ören’den itibaren Kovanlık-Aydındere yoluna kadar bütün yollarımızı gözden geçirdik. Sel afetinden sonra zaten her kabine toplantısında Giresunla ilgili Çevre Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız, Tarım Bakanımız ve İçişleri Bakanımız takip ediyorlar. Bu bakımdan endişeniz olmasın. Devam eden projeler için 2021 yılında ne kadar ödenek ayrılmışsa verilecek.”

“Tren yolu meselesine gelince Sultan Abdulhamit zamanında Erzincan’dan Tirebolu’ya ulaşan bir çalışma yapılmış. O günkü şartlarda en kolay yoldan sahile iniş Harşıt vadisi üzerinden düşünülmüş. Günümüzde tünel teknolojileri o kadar gelişti ki alternatif yollar ortaya çıktı. Önce Torul’a getirilmesi, oradan Trabzon’a mı yoksa Tirebolu üzerinden mi gedelim alternatifleri var. Bunların üzerinde çalışıyor. Her şehrin kendine göre hayal ettiği bir projesi var. Giresun olarak bizinde üzerinde durduğumuz Tirebolu-Torul-Erzincan hattı var. Ama yeni bir alternatif ortaya çıktı. Sahilden Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa ve buradan Batum’a giden bir proje şu an daha ekonomik görünüyor. Giresun Milletvekilleri olarak alternatifler içerisinden mutlaka tren yolunun Giresun’dan geçmesini düşünüyoruz. Bu konuyu takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.