Yeni hastanenin açılması ile yeni ve farklı operasyonlar yapılmaya başlandı. Giresun Üniversitesi Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniği idari Sorumlusu Doç. Dr. Zeki Yüksel Günaydın ve GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji uzmanı Dr. Seyyit Bahaettin Öncü'nün önderliğinde henüz 3 aylık bir hasta bebeğe Patent Duktus Arteriozus denilen aort damarı ile pulmoner arter arasındaki doğuştan açıklık kasıktan girilerek anjio yöntemi ile başarı ile kapatıldı.

Diğer bir vaka da ise 5 yaşında bir çocuğun kalbindeki her iki kulakçık arasındaki delik yine kasıktan girilerek anjio yönemi ile başarı ile kapatıldı. Kardiyoloji ABD ögretim üyesi Doç. Dr. Zeki Yüksel Günaydın yaptığı açıklamada '' kalpte bulunan patolojik açıklıklardan en önemlileri olan ASD ve PDA nın tanı konduktan sonra bir kısmının kapatılması gerekmektedir, eğer kapatılmaz ise kalp yetersizliği gelişebilir ve çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Biz hastanemizde hem erişkin hem de çocuk hastalarımızda kapatılması gereken açıklıkları şemsiye ve diğer yöntemler ile ekibimizle kapatıyoruz. Kardiyoloji kliniğimizde çok değerli öğretim üyeleri ve uzman doktorlar bulunmaktadır. Önümüzdeki günlerde aramıza katılacak diğer doktor arkadaşlarımızla kadromuz daha da güçlenecektir. En kısa zamanda aritmisi olan hastalara da hastanemiz bünyesinde elektrofizyolojik çalışma(EPS) ve ablasyon işlemine başlayacağız. Pandemi süreci inşallah en kısa zamanda sonlanarak, normal hizmete başlayarak ,büyük merkezlerde yapılan tüm işlemleri hastanemizde yapacağız.'' dedi .

Başhekim Prof. Dr. Atilla Çıtlak konu ile ilgili olarak.''Hastanemiz hem donanım hem de kadro olarak gün geçtikçe güçlenmektedir. Bu şekilde başarılı operasyonlar hepimizi mutlu etmektedir. Doktor arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devam etmesini diliyorum. Biz de yönetim olarak ilde ihtiyaç olan operasyonlar ve işlemleri tespit ederek , bunların yapılabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Yakın zamanda hastanemiz hem ilimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. hem de bölgemize hitap eden bir konuma gelecektir.'' dedi.